Door de jaren heen

Door de jaren heen

 

‘t Scharnier wordt al sinds zijn oprichting bestuurd door rasechte Oudenburgnaars met een niet te temperen engagement. Een zoektocht door ons archief leerde ons dat heel wat prominente Oudenburgnaars ex-Scharnierders zijn. Hier onder alle bestuursleden sinds 1978 tot nu.

 

1978 - 1984

 

1978

Mark Tanghe, Bart Nollet, Norbert Vandepoele, Daniël Vanmullem, Kristien Vandebroucke

 

1983

Johan Ballière, Clairette De Goe, Johan Dewachtere, Danny Meseure, Koen Nollet, Frank Tanghe

 

1983

Rachid Abbas, Johan Ballière, Benedict Claeys, Rik Samaey, Frank Tanghe, Hilde Vanhuele

 

 

In de beginjaren van ons jeugdhuis zetten heel wat mensen hun schouders onder dit prachtig project. Zij bewoonden het pand in de Zandvoordsestraat. De meest opvallende namen zijn Frank Tanghe, bankdirecteur van de Argentabank, Johan Balliere, kinesist, en Danny Meseure, alom bekend architect, alledrie geboren en getogen in Oudenburg. Leuk weetje: Johan Balliere is de vader van onze penningmeester Jens en Danny is de vader van bestuurder Ewout, of hoe de Scharnierliefde genetisch bepaald is!

 

 

1985 - 1989

 

1985

Frank Tanghe , Katleen Vandenbroele, Rachid Abbas , Micheline Traen, Jaak Lingier

 

1987

Jaak Lingier, Geert Backers, Wim Vanheule, Kris Vanslambrouck, Ben Lucas

 

 

 

 

Na de brand in 1982 verhuisde ‘t Scharnier naar de Mariastraat waar er verder aan de werking werd gewerkt. Midden de ‘eighties’ werd Frank Tanghe voorzitter van ‘t Scharnier en niet veel later kwam Jaak Lingier aan het roer. Daar werkte hij samen met Micheline Traen, een voorbode voor hun latere succesformule: “Bistro en Eetcafé ‘Louis Clesse’”. Jaak Lingier is de oprichter van chocoladefabriek Jacali, of hoe bedrijfservaring kan opgedaan worden in ‘t Scharnier.

 

 

1990 - 1995

 

1990

Kris Vanslambrouck, Rudy Vansieleghem, Ben Lucas, Koen Coignez, Marnix Vanhee

 

1992

Glenn Rotsaert, Wim Vanhuele, An Blomme, Kris Vanslambrouck, Peter Velle, Petra Vansieleghem, Rudy Vansieleghem, Brenda Dekeyser, Johan Warmoes, Kristel Eggers, Wim Dekimpe

 

1994

Peter Velle, Bram Bruyneel, Rudy Vansieleghem, An Blomme , Koen Dekeyser, Geert Depoorter, Kristel Eggers, Kris Vanslambrouck, Brenda Dekeyser, Johan Warmoes

 

 

Begin jaren ’90 deed een nieuwe generatie Oudenburgse jongeren hun intrede in het ‘t Scharnierbestuur. Onder hun impuls verhuisde ‘t Scharnier een derde en laatste keer, ditmaal naar De Zuidpoort. De bekendste naam van deze personen is zonder twijfel Peter Velle, al jarenlang schepen van Jeugd en Cultuur. Wij weten alvast waar hij zijn ervaring heeft opgedaan, of hoe bestuurservaring kan opgedaan worden in ‘t Scharnier.

 

 

1996 - 2000

 

1996

Johanna Debevere, Gino Dekeyzer, Bram Everaert, Kamron Verstraete, Dieter Dekeyzer en Kristof Kimpe

 

1998

Johanna Debevere, Dieter Dekeyzer, Bram Everaert, Kristof Kimpe, Kamron Verstraeten

 

2000

Jochen Meyns, Jan Bruyneel, Janny Opstaele, Koen Velle, Inge Gysselbrecht

 

 

Onder dit bestuur kwam ‘t Scharnier in zijn definitieve plooi en bouwden zij samen met de delegatie van ’94 aan de Scharniertoog met de stenen van de eerste locatie. Bestuurslid Kamron Verstraeten is tot op heden nog steeds een vaste bezoeker van ‘t Scharnier. Opvallend is het gegeven dat ‘t Scharnier voor het eerst een vrouwelijke voorzitster kreeg, Johanne Debevere.Of hoe ‘t Scharnier al jarenlang vrouwvriendelijk is ;-).

 

 

2001 - 2005

 

2002

Jochen Meyns , Jan Bruyneel, Janny Opstaele, Koen Velle, Stijn Vancraeynest, Sandra Klutsch en Valerie Berton

 

2003

Bjorn Bonny, Tom Maene, Valerie Berton, Filip Simpelaere

 

 

De 90’s werd gewisseld voor de ‘nullies’ en zo kwam er ook een spiksplinternieuw bestuur met in 2002 Valerie Berton, die ook jarenlang actief was speelplein De Tunne. In 2003 werd Bjorn Bonny voorzitter en Tom Maene de ondervoorzitter. Of hoe Scharnierders ook buiten ‘t Scharnier aan jeugdwerk doen.

 

2006 - 2010

 

2007

Tom Maene, Jeroen Delva, Wouter Velle, Filip Simpelaere

 

2008

Jeroen Delva, Wouter Velle, Davy Vandenberghe, Michiel Vanhauwaert

 

2010

Wouter Velle, Dries Velle, Niels Cheyns, Michiel Vanhauwaert, Jeroen Delva en Jens Ballière

 

 

Vanaf 2007 kwamen de Scharnierders in het bestuur die de huidige generatie alles geleerd hebben, van pintjes drinken tot tappen. Jeroen Delva, Michiel Vanhauwaert en Wouter Velle werden voor jaren de drijvende kracht van ‘t Scharnier. Toen Wouter Velle in 2010 voorzitter werd, was zijn broer Dries ondervoorzitter. Of hoe ‘t Scharnier een hechte familie kan zijn!

 

2010 - ... ...

 

2011

Niels Cheyns, Dries Velle, Jens Ballière, Bart Boterman en Hans Dewachter

 

2012

Niels Cheyns, Gilles Vanraefelghem, Jens Ballière, Bart Boterman, Hans Dewachter en Ewout Meseure

 

2013

Niels Cheyns, Niels Vanhevel, Jens Brys, Ewout Meseure, Jens Balliere en Niels Vangeluwe

 

2014

Niels Vanhevel, Jens Brys, Ewout Meseure, Jens Balliere, Niels Vangeluwe, Wietse Marchand en Tom Vandendriessche

 

 

Een enthousiaste ploeg die vol vuur kleur geeft aan ‘t Scharnier, een ploeg die hoopt om later ook de Scharnierliefde door te geven aan hun kinderen, een ploeg die nu ook volop bedrijfs- en bestuurservaring opdoet om het later te kunnen gebruiken, een ploeg die jeugdwerk en emancipatie hoog in het vaandel draagt maar vooral een groep die van alle Scharnierders één grote familie wilt maken. Dat is ons doel!

 

j.o.c. 't Scharnier - Hoogstraat 17 - 8460 Oudenburg - Vormgeving; Ewout Meseure